Marie N (Letland) - 2002
Bron: YouTube

Marie N (Letland) - 2002

Biografie

Marie N wordt geboren op 23 juni 1973 in Riga, Letland. Marie N, die eigenlijk Marija Naumova heet, wordt in 1994 ontdekt door componist Raimonds Pauls. In 1998 treedt ze op tijdens een tribuutconcert voor de Amerikaanse componist George Gershwin. Pas in 1999 verschijnt haar eerste solo-album.

In 2000 wil Marie N voor Letland naar het Eurovisie Songfestival, maar in de Letse nationale voorronde wordt ze met het nummer For You My Friends tweede achter de Letse rockband Brainstorm. In 2001 doet ze een nieuwe poging met Hey Boy Follow Me, maar dit keer eindigt ze op de derde plaats.

Selectie

Voor het derde achtereenvolgende jaar doet Marie N een poging om Letland te mogen vertegenwoordigen op het Songfestival. Op 2 maart 2002 vindt de Letse nationale finale plaats. 15 acts nemen het tegen elkaar op. Marie N is als elfde aan de beurt. Door middel van televoting wordt Marie N met 26.561 punten uitgeroepen tot winnaar, 8.458 punten meer dan runner-up Linda Leen & Horens Stalbe.

Nummer

Marie N vertegenwoordigt Letland met het nummer I Wanna, waarin ze haar geliefde vertelt dat zij de macht wil hebben over hun relatie. Het lied is door Marie N geschreven en mede gecomponeerd door Marats Samauskis.

Optreden