Anne-Marie David (Luxemburg) - 1973
Bron: YouTube

Anne-Marie David (Luxemburg) - 1973

Biografie

Anne-Marie David wordt geboren op 23 mei 1952 in Casablanca in Frans-Marokko. Tijdens haar middelbareschooltijd verhuist het gezin naar Arles in Frankrijk. Op 18-jarige leeftijd begint Anne-Marie in Parijs haar muziekcarrière. In 1972 speelt ze de rol van Maria in de Franse musical Jesus Christ Superstar.

In hetzelfde jaar wil zij voor Frankrijk naar het Eurovisie Songfestival, maar de Franse omroep ORTF kiest voor Betty Mars. Een jaar later, in 1973, doet Anne-Marie voor Luxemburg mee aan het Songfestival. In 1979 mag zij alsnog Frankrijk vertegenwoordigen. Met Je suis l'enfant soleil eindigt ze op de derde plaats.

Selectie

Na de overwinning van de Luxemburgse inzending Vicky Leandrosin in 1972, vraagt tv-zender RTL Anne-Marie David om Luxemburg in eigen land te vertegenwoordigen. De zender kiest intern het lied Tu Te Reconnaîtras.

Nummer

Het Franstalige nummer Tu Te Reconnaîtras gaat erover dat je je zult herkennen in de blijdschap en verdriet van een kind en in de liefde die de zangeres voelt voor de andere persoon. Het lied is ook uitgebracht in onder meer het Duits (Du Bist Da), het Engels (Wonderful Dream) en het Spaans (Te Reconocerás).

Optreden