Onbekende Victor wil in het middelpunt van de belangstelling staan
Bron: EBU

Onbekende Victor wil in het middelpunt van de belangstelling staan

Geschreven door Eveline Bouma

Griekenland-watcher Eveline volgt Victor Vernicos in aanloop naar het Songfestival.

Op maandag 30 januari werd door de Griekse publieke omroep ERT bekendgemaakt dat de 16-jarige Victor Vernicos Griekenland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2023 in Liverpool. De Grieks-Deense Victor is de jongste kandidaat die Griekenland ooit heeft ingezonden.

Het lied dat Victor in Liverpool zal zingen heet What They Say. Victor is zeer muzikaal: hij leerde al op zijn vierde piano spelen en op zijn elfde is hij begonnen met zijn eigen liedjes te schrijven. Victor heeft dus al best wat liedjes geschreven, maar naar eigen zeggen is zijn ballade What They Say zijn lievelingsnummer.

Trots op lied

Hij is erg trots op zijn Songfestival-liedje en kan dan ook niet wachten om naar Liverpool te vertrekken. Victor is een nog relatieve onbekende artiest in Griekenland, maar door deze kans komt daar wellicht verandering in. Hij wil de Grieken trots maken met zijn performance.

Het is voor Victor de eerste keer dat hij voor zo’n groot publiek gaat optreden. In een recent interview heeft Victor gezegd dat ‘hij er klaar voor is.’ Maar ook dat ‘hij enthousiast wordt bij de gedachte dat er miljoenen ogen op hem zijn gericht.’ Binnenkort kunnen we het nummer beluisteren.

Kleine teleurstelling

Als Griekenland-watcher ben ik erg benieuwd naar het liedje en vind ik het positief dat Griekenland een jong iemand stuurt. Maar tegelijkertijd ben ik ook wel teleurgesteld dat Griekenland opnieuw iemand stuurt die buiten Griekenland woont, kijk naar Stefania (Nederland) en Amanda Tjenford (Noorwegen).

Er zijn veel (pop)artiesten in Griekenland zelf, (bekend en minder bekend) die ERT ook een kans mag bieden. Kijk naar Eleni Foureira, die vele malen afgewezen werd door de ERT, maar uiteindelijk namens Cyprus tweede werd met haar nummer Fuego in 2018.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!