Lieve Nederlanders, mogen wij Ilse DeLange lenen voor een Duitse overwinning?
Bron: NDR / Merlin Schrader

Lieve Nederlanders, mogen wij Ilse DeLange lenen voor een Duitse overwinning?

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Duitsland-watcher Sebastiaan volgt Lord of the Lost in aanloop naar het Songfestival.

Vrijdagavond 3 maart 2023 is dé dag dat Duitsland Lord of the Lost naar het Eurovisie Songfestival stuurt. Deze act mag Duitsland gaan vertegenwoordigen, met Blood & Glitter, op het grootste muziekevenement ter wereld. Gaat het Duitsland nu wel eens lukken om te scoren? Want na de laatste twee jaren in gedachten, is de hoop stiekem wel een beetje gevlogen.

In totaal stonden acht acts tegenover elkaar. Allemaal wilden ze maar één ding: Duitsland vertegenwoordigen! Tijd voor een overzicht van alle nummers op de rij. Want er viel best veel te kiezen voor Duitsland. Een mix van pop, rock, Duitstalig én nog veel meer.

Trong is een soort Kylie Minogue. Hij danst en zingt er lustig op los. Maar ik zie hem niet naar Dublin afreizen. Prima liedje, maar niet goed genoeg voor het Songfestival. Want na Jendrik en Malik moet Duitsland nu van goeden huize komen.

René Miller doet een poging met een rustig nummer. Maar of je daarmee kunt scoren? Nee, ik vind het geen fijn nummer. Klinkt ook niet echt lekker in het gehoor. Ik weet niet zo goed waarom dit de voorronde gehaald heeft. Sorry, maar ik ben geen fan van dit nummer.

Anica Russo is iemand die graag als Lana Del Ray wil klinken. Wederom een saai nummer waar je gewoon in het kort gezegd niet blij van wordt. Het nummer past totaal niet bij haar stem. Nee, wederom een nummer waar ik niet veel mee kan. Sorry. Maar tot nu toe valt het behoorlijk tegen. Als dit naar Engeland gaat, dan kan Duitsland weer op nul punten rekenen.

Lonely Spring is een band die geschikt is voor het Junior Songfestival. Dit is echt niet geschikt voor het Songfestival. Als dit naar Engeland gaat, dan is er echt iets mis met de muziek in Duitsland. Ik kan hier niet blij van worden. Veel te veel rock, iets waar ik over het algemeen niet heel veel mee kan.

Will Church is de eerste van de avond waarvan ik denk, ja. Ja dat zou een kanshebber kunnen maken. Maar of Europa hierop zit te wachten? Is dit echt een Songfestivalnummer? Ik ben bang dat het dan wederom te weinig gaat scoren. Niet genoeg power om een eind te komen. Helaas, ik zie de kansen voor deze Will niet heel erg groot. De vakjury was overigens wel heel positief over Hold On. Een beetje te positief als je het mij vraagt.

Patty Gurdy is mijn favoriet. Een heel fijn liedje, Melodies Of Hope, waar ik heel blij van wordt. Dit moet toch zeker kunnen scoren in Engeland. Ik denk echt dat Duitsland hiermee weer een kans heeft voor een hoge notering. Misschien geen overwinning, maar een top tien moet er toch zeker wel inzitten. Een erg fijn uptempo nummer, die heel goed in het gehoor ligt. Hier word ik blij van.

Ikke Hüftgold heeft dankzij TikTok een plek op deze avond verovert. Waarom? Ik snap niet dat dit in de voorronde terecht is gekomen. Een vreselijk slecht Duitstalig nummer. Werkelijk drama. Gewoon positief woord over te schrijven. Het is zo slecht, dat ik mij echt kapot zou schamen als dit Duitsland gaat vertegenwoordigen.

Lord of the Lost is een favoriet voor de overwinning. Maar ik weet niet of ik daar heel blij van wordt. Het is niet echt mijn ding. Maar wie weet kan het scoren op het Songfestival. Italië heeft het ook gedaan en heeft ermee gewonnen. Het is echt een heel heftig rocknummer, die voor de fans van rockmuziek, muziek in de oren klinken kan.

‘Onze’ Ilse DeLange gaf ook nog een fantastisch optreden. Samen met The BossHoss zou Ilse zomaar het Songfestival kunnen gaan. Dat zou pas een stunt zijn zeg! ‘Onze’ Ilse die gewoon mee doet voor Duitsland op het Songfestival. Ik zeg doen! Dat moet toch zeker gaan scoren?! Nederland zou dan zeker gaan stemmen. 12 Point für Deutschland! Maar helaas, dat zit er dit jaar niet echt in hé?!