AVROTROS over uitgeknipte Lenny Kuhr: ‘We moesten keuzes maken’
Bron: Het Grote Songfestivalfeest / Nathan Reinds

AVROTROS over uitgeknipte Lenny Kuhr: ‘We moesten keuzes maken’

Geschreven door Redactie

AVROTROS heeft gereageerd op de afwezigheid van de Nederlandse Songfestival-winnaar Lenny Kuhr in de registratie van Het Grote Songfestivalfeest. Het optreden van Lenny ontbrak woensdag in de uitzending op NPO 3. “Eruit gemonteerd, zonder kennisgeving. Respectloos”, schreef zij boos op Twitter.

Het was niet anders, zegt AVROTROS nu. “Het Grote Songfestivalfeest is een event van 2,5 uur. Van dit event wordt een tv-registratie gemaakt van negentig minuten. Vooraf was bekend dat het event te lang was voor de tv-registratie en er keuzes in gemaakt moesten worden”, aldus een woordvoerder.

In de registratie van de 2019-editie was Lenny wél te zien. Dit was één van de redenen voor AVROTROS om te besluiten om De Troubadour te schrappen uit de registratie van de tweede editie van Het Grote Songfestivalfeest, dat op 17 november 2022 plaatsvond in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!