Corinne Hermès (Luxemburg) - 1983
Bron: YouTube

Corinne Hermès (Luxemburg) - 1983

Biografie

Corinne Hermès wordt geboren op 16 november 1961 in Lagny-sur-Marne, Frankrijk. In 1974 doet de dan 12-jarige Corinne, die eigenlijk Corinne Miller heet, mee aan een plaatselijke talentenjacht in de Franse gemeente Roquebrune-sur-Argens. Vijf jaar later wordt zij ontdekt door componist Bernard Estardy.

Bernard Estardy bezorgt Corinne in 1979 de vrouwelijke hoofdrol in de komische musical 36 Front Populaire naast de mannelijke hoofdrolspeler Julien Clerc. Er gaat om politieke redenen een streep door de theatervoorstelling, maar er wordt wel een dubbelalbum met de liedjes uit de musical uitgebracht.

Selectie

De Luxemburgse zender RTL vraagt Corinne Hermès om Luxemburg in 1983 te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in München, West-Duitsland. De tv-zender kiest intern het lied Si La Vie Est Cadeau.

Nummer

Si La Vie Est Cadeau gaat over het lijden van de zangeres nu de man die haar ‘de wereld’ beloofde, haar hart heeft gebroken. Ze zingt dat elk geschenk welkom is. Het lied is geschreven door Alain Garcia en gecomponeerd door Jean-Pierre Millers. Si La Vie Est Cadeau is ook uitgebracht in het Engels en Duits.

Optreden