Jean-Claude Pascal † (Luxemburg) - 1961
Bron: YouTube

Jean-Claude Pascal † (Luxemburg) - 1961

Biografie

Jean-Claude Pascal wordt geboren op 24 oktober 1927 in de Franse hoofdstad Parijs. Hij werkt als modeontwerper, totdat hij in 1949 zijn filmdebuut maakt. In 1955 begint hij een carrière als zanger. In 1961 mag hij Luxemburg vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Twintig jaar later, in 1981, doet Jean-Claude opnieuw mee aan het Eurovisie Songfestival. Dit keer eindigt hij op de elfde plaats.

Selectie

De Luxemburgse zender RTL vraagt Jean-Claude Pascal om Luxemburg te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival van 1961 in zijn vaderland Frankrijk. Intern kiest RTL het nummer Nous Les Amoureux.

Nummer

Nous Les Amoureux vertelt het verhaal van een verijdelde liefde tussen de zanger en zijn geliefde. De relatie wordt door anderen afgewezen. Het lied heeft een verborgen boodschap. Nous Les Amoureux gaat eigenlijk over een homoseksuele relatie, maar dit wordt in 1961 als controversieel beschouwd. Er wordt niet over het geslacht van de geliefden gezongen, maar het lied bevat wel dubbelzinnige teksten.

Optreden