Alessandra - Noorwegen
Bron: EBU / NRK

Alessandra - Noorwegen

Biografie

Alessandra wordt geboren op 5 september 2002 in Pietra Ligure, een gemeente in Italië. Alessandra, die voluit Alessandra Watle Mele heet, heeft een Italiaanse vader en een Noorse moeder. Op 12-jarige leeftijd wint Alessandra een lokale zangwedstrijd, genaamd VB Factor. Na het afronden van haar middelbare school verhuist Alessandra naar Noorwegen om daar een muziekcarrière te beginnen.

Alessandra trekt in bij haar opa en oma van moederskant in de gemeente Porsgrunn. Ze verhuist daarna naar de Noorse plaats Lillehammer om te studeren aan het Lillehammer Institute of Music Production and Industries. In 2022 doet Alessandra mee aan de Noorse versie van de talentenjacht The voice of Holland. In het team van de Noorse singer-songwriter Espen Lind behaalt de ze liveshows.

Selectie

De Noorse publieke omroep NRK selecteert hun inzending voor de 61ste keer met hun nationale voorronde Melodi Grand Prix. Een maand na het Eurovisie Songfestival 2022 opent de mogelijkheid voor artiesten en tekstschrijvers om een nummer in te dienen. Op 18 september 2022 sluit de inzendingstermijn.

Er worden 21 inzendingen uitgekozen om mee te doen aan Melodi Grand Prix 2023. Negen acts plaatsen zich voor de finale op 4 februari 2023. De winnaar wordt voor 50 procent bepaald door tien internationale jury’s en voor 50 procent door het publiek. Alessandra krijgt de meeste stemmen en mag naar Liverpool.

Nummer

Alessandra vertegenwoordigt Noorwegen met Queen Of Kings. Alessandra is biseksueel en in het lied zingt ze over haar ervaringen als biseksuele vrouw. Het nummer gaat over het tonen van je kracht en jezelf zijn. Alessandra heeft Queen Of Kings met Henning Olerud, Linda Dale en Stanley Ferdinandez geschreven.

Videoclip