Songfestival-winnaar in de finale Noorse nationale voorronde

Songfestival-winnaar in de finale Noorse nationale voorronde

Geschreven door Vincent Popken

Vanavond is de finale van Melodi Grand Prix 2018, de nationale voorronde van Noorwegen. Opvallend feit is dat er van de 10 finalisten drie oud-songfestivaldeelnemers tussen staan, waarvan de winnaar van het Eurovisie Songfestival van 2009, Alexander Rybak. De andere twee ex-songfestival deelnemers zijn Stella Mwangi (2011) en Aleksander Wallmann die afgelopen jaar als lid van het duo JOWST 10e werd in Kiev.

Alexander Rybak is de grote favoriet tijdens deze finale met het nummer That's How You Write A Song. In 2009 won hij met het nummer Fairytale het Songfestival voor Noorwegen. Hij verbrak daarmee alle voorgaande records met 387 punten. Na zijn winst is hij het niet rustig aan gaan doen. Zo mocht hij in 2012 de interval-act doen tijdens het Songfestival in Baku en in 2012 schreef hij het Songfestival-lied van Noorwegen.

Noorwegen treed aan in de tweede halve finale waar ook Waylon mag aantreden voor Nederland. Naast Noorwegen en Nederland zullen ook topfavorieten Australië, Oekraïne, Rusland en Zweden hun opwachting maken in de tweede halve finale.

Lees hier meer over alle andere inzendingen 

Foto: EBU