Iru Khechanovi - Georgië
Bron: EBU

Iru Khechanovi - Georgië

Biografie

Iru Khechanovi wordt geboren op 3 december 2000 is Tbilisi, Georgië. Iru, die eigenlijk Irina heet, doet als kind mee aan verschillende zangwedstrijden. In 2011 doet zij op 11-jarige leeftijd met de meidengroep Candy namens Georgië mee aan het Junior Songfestival. Met het lied Candy Music wint de groep.

In 2021 brengt Iru haar eerste solo-single No Jerk Around Me uit. In 2022 schrijft ze mee aan het nummer I Believe, waarmee Mariam Bigvava namens Georgië derde wordt op het Junior Eurovisie Songfestival in Armenië. Iru betreedt zelf ook het podium als onderdeel van een pauze-act met oud-winnaars.

Selectie

Omroep GPB kiest de Georgische inzending voor Liverpool met de lokale versie van The voice of Holland. Op 8 december 2023 gaat het vijfde seizoen van The Voice Georgia van start. Op 2 februari 2023 zingt Iru Khechanovi in de finale het Songfestival-nummer Euphoria van Loreen. Met bijna 22 procent van de stemmen wint zij The Voice Georgia en mag daardoor voor Georgië naar het Eurovisie Songfestival.

Nummer

Iru Khechanovi vertegenwoordigt Georgië in Liverpool met het nummer Echo. Het lied gaat over liefde en luisteren naar je innerlijke stem. “Echo is mijn innerlijke stem en een manifestatie van liefde en vrede”, aldus Iru. Het nummer schreef Iru samen met Beni Kadagidze. De componist is Giorgi Kukhianidze.

Videoclip