Finalisten Junior Songfestival strijden om plek in internationale finale

Finalisten Junior Songfestival strijden om plek in internationale finale

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Vanavond wordt tijdens de nationale finale van het Junior Songfestival bekend wie Nederland mag vertegenwoordigen op het Junior Songfestival in Georgië. De jongensgroep FOURCE en solisten Sezina Steur en Montana de Koning strijden vanavond om de winst van het Junior Songfestival.

Het Junior Songfestival keerde dit jaar na een jaar afwezigheid weer terug op televisie. De afgelopen maanden streden verschillende kinderen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de finale in Georgië. FOURCE, Sezina en Montana plaatste zich afgelopen weken voor de nationale finale.

De beslissing ligt vanavond in handen van de vakjury, bestaande uit Kim-Lian van der Meij, Tim Douwsma en Sharon Doorson. Zij hebben vanavond de zware taak om te bepalen wie de winnende act wordt en wie Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Georgië.

De jongensgroep FOURCE, bestaande uit Niels (12), Max (14), Jannes (13) en Ian (13), werd speciaal samengesteld voor het Junior Songfestival. Zij nemen het vanavond op tegen solisten Sezina, die afgelopen jaar in de finale van The Voice Kids stond, en Montana, die een wildcard kreeg voor de finale.

De finale van het Junior Songfestival is vanavond om 19:25 uur te zien op NPO 3.

Foto: AVROTROS