Ell & Nikki (Azerbeidzjan) - 2011
Bron: YouTube

Ell & Nikki (Azerbeidzjan) - 2011

Biografie

Het duo Ell & Nikki bestaat uit de Azerbeidzjaanse zangers Eldar Gasimov (4 juni 1989) en Nigar Jamal (7 september 1980). Eldar begint al op jonge leeftijd met zingen en treedt op tijdens verschillende concerten in Azerbeidzjan en Rusland. Nigar is als kind lid van een ensemble. In 1988 begint Nigar een muziekopleiding en componeert zij haar eerste liedjes. Daarna studeert zij Economie en Management.

Selectie

Eind 2010 kan iedereen met een lied zich aanmelden bij de Azerbeidzjaanse omroep ITV. Er worden 120 liedjes ingestuurd. ITV selecteert 77 kandidaten. Elke week nemen 11 kandidaten het tegen elkaar op. Iedere maandag zingen de kandidaten een internationale hit, op dinsdag een Azerbeidzjaans nummer, op woensdag een Songfestival-klassieker en op donderdag een nummer naar keuze.

Elke week bemachtigt één act een finaleplaats. Na zeven weken zijn er nog zeven kandidaten over. Drie acts krijgen een wildcard. Van 10 tot 14 januari nemen de tien overgebleven deelnemers het in de finaleweek tegen elkaar op. In de finale kiest een jury dat solo-artiesten Eldar Gasimov en Nigar Jamal samen namens Azerbeidzjan naar het Eurovisie Songfestival in de Duitse stad Düsseldorf mogen afreizen.

Nummer

Het gelegenheidsduo Ell & Nikki vertegenwoordigt Azerbeidzjan met het nummer Running Scared. In het nummer zingen de zangers dat zij de ander nodig hebben om niet bang te hoeven zijn voor de avond en het leven. Het lied is geschreven en gecomponeerd door Stefan Örn, Sandra Bjurman en Iain Farquharson.

Optreden