Efendi - Azerbeidzjan
Bron: EBU / Farhad Ali

Efendi - Azerbeidzjan

Biografie

Efendi wordt in 1991 geboren in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. De zangeres, die eigenlijk Samira Azer gizi Efendiyeva heet, wordt in 2009 in haar thuisland bekend door haar deelname aan de talentenjacht Yeni Ulduz. In 2014 doet ze al een poging om haar vaderland te mogen vertegenwoordigen op het Songfestival met haar deelname aan de Azerbeidzjaanse voorronde Böyük Səhnə. De show bestaat uit drie voorrondes en de finale, maar het lukt Efendi niet om in de derde voorronde een finaleplaats te bemachtigen.

In 2015 doet Efendi mee aan The Voice of Azerbaijan. Na haar deelname aan The Voice wordt Efendi in 2017 gevraagd om Azerbeidzjan te vertegenwoordigen bij de internationale zangwedstrijd Silk Way Star. Haar land heeft veel vertrouwen in de zangeres, want twee jaar later mag ze Azerbeidzjan opnieuw vertegenwoordigen, nu bij The Voice of Nur-Sultan in Kazakhstan. In 2020 wordt ze voor de derde keer gevraagd om Azerbeidzjan te vertegenwoordigen, maar ditmaal op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Selectie

Efendi vertegenwoordigt Azerbeidzjan al twee keer eerder, tijdens de internationale zangwedstrijden Silk Way Star (2017) en The Voice of Nur-Sultan (2019). Op 28 februari 2020 maakt de Azerbeidzjaanse tv-omroep İctimai Television bekend dat Efendi haar vaderland in 2020 mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Na het cancelen van de 2020-editie mag Efendi in 2021 alsnog voor Azerbeidzjan naar het Songfestival.

Nummer

Efendi zal Azerbeidzjan op het Eurovisie Songfestival 2021 vertegenwoordigen met het nummer Mata Hari. In 2020 had Efendi naar Rotterdam zullen afreizen met het lied Cleopatra.

Videoclip