Nadir Rustamli - Azerbeidzjan
Bron: EBU

Nadir Rustamli - Azerbeidzjan

Biografie

Nadir Rustamli wordt geboren op 8 juli 1999 in Salyan, Azerbeidzjan. In 2016 begint Nadir aan de Universiteit voor Toerisme en Management. Een jaar later doet hij mee aan een muziekwedstrijd voor studenten, waar hij tweede wordt. In 2019 doet hij een nieuwe poging en dit keer weet hij te winnen.

In 2019 doet Nadir ook mee aan The Youthvision Song Contest, een internationale zangwedstrijd tussen studenten. Hij eindigt op de tweede plaats. In 2021 doet Nadir mee aan het tweede seizoen van de Azerbeidzjaanse versie van The Voice. Hij zingt onder andere het nummer Arcade van Songfestival-winnaar Duncan Laurence. Nadir weet de talentenjacht te winnen. In hetzelfde jaar studeert hij ook af.

Selectie

Tussen 30 december 2021 en 31 januari 2022 kunnen componisten een nummer insturen naar de Azerbeidzjaanse televisiezender ITV. Op 16 februari 2022 wordt in de ontbijtshow op ITV bekendgemaakt dat Nadir Rustamli door ITV intern is gekozen als inzending voor het Eurovisie Songfestival 2022 in Turijn, Italië. ITV heeft 300 nummers ontvangen. Het aantal wordt eerst teruggebracht naar zes, waarna een jury het lied kiest waarmee Nadir voor Azerbeidzjan naar Italië zal afreizen.

Nummer

Nadir Rustamli vertegenwoordigt Azerbeidzjan met het nummer Fade To Black.

Videoclip