TuralTuranX - Azerbeidzjan
Bron: EBU

TuralTuranX - Azerbeidzjan

Biografie

Het Azerbeidzjaanse duo TuralTuranX bestaat uit de tweelingbroers Tural en Turan Bağmanovlar. Tural en Turan worden geboren op 30 oktober 2000 in Zaqatala, Azerbeidzjan. Ze raken gefascineerd door muziek na het zien van een piano op school. Hun vader koopt een synthesizer. Ze gaan ook op gitaarles.

Als het duo TuralTuranX gaan Tural en Turan optreden. Als hun vader overlijdt, stoppen ze tijdelijk met het maken van muziek. Tural verhuist later naar hoofdstad Bakoe en richt de band TheRedJungle op, met wie Turan ook optreedt. In 2015 komen hun broers Emin en Jamal om het leven bij een verkeersongeval.

Selectie

De Azerbeidzjaanse publieke televisiezender İctimai Television kiest hun inzending voor 2023 intern. Tussen 8 december 2022 en 15 januari 2023 kunnen componisten liedjes insturen. Er komen 200 aanmeldingen binnen. Op 9 maart 2023 wordt TuralTuranX aangekondigd als Azerbeidzjaanse inzending.

Nummer

TuralTuranX vertegenwoordigt Azerbeidzjan met het nummer Tell Me More. Het Engelstalige lied gaat over het verlangen naar communicatie in een relatie. Tural en Turan zingen dat zij hopen dat de relatie gered kan worden door over de relatieproblemen te praten. Tell Me More is door Tural en Turan geschreven.

Videoclip