Monika Linkytė - Litouwen
Bron: EBU

Monika Linkytė - Litouwen

Biografie

Monika Linkytė wordt geboren op 3 juni 1992 in Gargždai, Litouwen. In 2007 doet Monika op 15-jarige leeftijd mee aan de Litouwse voorronde voor het Junior Eurovisie Songfestival, maar weet niet te winnen. In 2010 doet ze mee aan de voorselectie voor het Eurovisie Songfestival, maar weer wint ze niet.

Monika houdt vol. In 2011, 2012, 2013 en 2014 doet ze weer mee aan de Litouwse voorronde, maar zonder succes. In 2015 doet Monika haar zesde poging, dit keer samen met Vaidas Baumila. Het duo weet met het nummer This Time te winnen. In Oostenrijk eindigen ze op de 18de plek, Måns Zelmerlöw wint.

Selectie

De Litouwse omroep LRT kiest hun inzending voor Liverpool met de nationale voorronde Pabandom Iš Naujo! Monika Linkytė doet voor de zevende keer mee aan de Litouwse voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Ze schopt het met negen andere acts tot de finale op 18 februari 2023, die ze weet te winnen.

Nummer

Monika Linkytė vertegenwoordigt Litouwen op het Songfestival met het nummer Stay. Het Engelstalige nummer gaat over hoe belangrijk het is om soms even stil te staan om weer tot jezelf te komen. Monika schreef Stay samen met de Letse songwriter Chris Noah tijdens een ongeplande schrijfsessie.

Videoclip