Reiley - Denemarken
Bron: EBU

Reiley - Denemarken

Biografie

Reiley wordt geboren op 24 november 1997 in Tórshavn, de hoofdstad van de Deense eilandengroep Faeröer. Reiley, de artiestennaam van Rani Petersen, wordt bekend door het plaatsen van covers op TikTok. In 2019 reist Reiley naar Londen (Engeland) en Los Angeles (Amerika) om muziek op te nemen.

In 2020 tekent Reiley een platencontract bij Atlantic Records. Een jaar later verschijnt zijn debuutsingle Let It Ring. Het nummer wordt een grote hit in Zuid-Korea. In hetzelfde jaar verschijnt zijn eerste EP. In 2022 brengt Reiley samen met de Zuid-Koreaanse boyband AB6IX het nummer Moonlight uit.

Selectie

De Deense omroep DR organiseert in 2023 voor de 53ste keer de nationale voorronde Dansk Melodi Grand Prix voor het Eurovisie Songfestival. In de show op 11 februari 2023 wordt er door acht acts gestreden om Denemarken te mogen vertegenwoordigen in Liverpool. De winnaar wordt gekozen door het publiek en een vakjury, met daarin onder andere Emmelie de Forest. Reiley krijgt de meeste stemmen.

Nummer

Reiley vertegenwoordigt Denemarken met het nummer Breaking My Heart. Het Engelstalige nummer gaat over een giftige relatie waarin Reiley zat tijdens het schrijven van het lied. Reiley heeft Breaking My Heart geschreven samen met Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm en Sivert Hjeltnes Hagtvet.

Videoclip