Emmelie de Forest (Denemarken) - 2013
Bron: YouTube

Emmelie de Forest (Denemarken) - 2013

Biografie

Emmelie de Forest wordt geboren op 28 februari 1993 in Randers, Denemarken. Als Emmelie negen jaar is begint zij met zingen in kerk- en gospelkoren. Op veertienjarige leeftijd vormt ze samen met de Schotse muzikant Fraser Neill een duo. Ze treden op tijdens verschillende festivals. Vier jaar later komt er een einde aan de samenwerking met Neill en verhuist Emmelie naar de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Selectie

De Deense publieke omroep DR ontvangt 692 inzendingen voor hun nationale voorronde Dansk Melodi Grand Prix, waarmee zij de inzending van Denemarken voor het Eurovisie Songfestival kiezen. Een jury selecteert zeven acts. Daarnaast kiest DR op basis van redactionele overwegingen nog eens drie finalisten.

Op 26 januari 2013 nemen de tien acts het tegen elkaar op. In de eerste stemronde wordt het tiental teruggebracht naar drie. In de superfinale zijn alleen Emmelie de Forest, Mohamed Ali en Simone Egeriis nog over. Emmelie wordt uiteindelijk door de vakjury en de mensen thuis uitgeroepen tot winnaar.

Nummer

Emmelie de Forest vertegenwoordigt Denemarken met Only Teardrops, dat gaat over twee strijdende partijen. Het lied lijkt op het eerste gezicht te gaan over een liefdescrisis, maar zou ook een anti-oorlogslied kunnen zijn. Het is geschreven en gecomponeerd door Lise Cabble, Julia Fabrin Jakobsen en Thomas Stengaard.

Optreden