Wild Youth - Ierland
Bron: EBU

Wild Youth - Ierland

Biografie

De Ierse indierockband Wild Youth bestaat uit Callum McAdam, Conor O'Donohoe, David Whelan en Ed Porter. In 2016 wordt Wild Youth opgericht in Dublin, de hoofdstad van Ierland. In mei 2017 brengt de band hun debuutsingle All Or Nothing uit. In 2019 verschijnt hun eerste mini-album The Last Goodbye.

Selectie

Omroep RTÉ kiest de Ierse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2023 met de nationale voorronde Eurosong 2023. Van 30 september tot 28 oktober 2022 kunnen artiesten en componisten een nummer insturen. RTÉ ontvangt 330 aanmeldingen. Een jury maakt een longlist met 60 nummers. Dit aantal wordt teruggebracht naar tien. Op 9 januari 2023 worden de zes finalisten gepresenteerd.

Op 3 februari 2023 vindt de finale van Eurosong plaats in een speciale uitzending van het Ierse praatprogramma The Late Late Show. De punten van de internationale vakjury, nationale jury en kijkers thuis bepalen de winnaar. De indierockband Wild Youth krijgt met hun nummer We Are One de meeste punten en mag Ierland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2023 in Liverpool.

Nummer

Wild Youth vertegenwoordigt Ierland met het nummer We Are One. Het is geïnspireerd door de missie van het Eurovisie Songfestival om Europa te verenigen. Met We Are One wil Wild Youth een boodschap van eenheid en vrede verspreiden. Het is geschreven door Conor O'Donohoe, Ed Porter en Jörgen Elofsson.

Videoclip