Ruslana (Oekraïne) - 2004
Bron: YouTube

Ruslana (Oekraïne) - 2004

Biografie

Ruslana wordt geboren op 24 mei 1973 in de Oekraïense stad Lviv. Als kind is Ruslana, die eigenlijk Roeslana Stepanivna Lyzjytsjko heet, al met muziek bezig. Vanaf haar vierde volgt Ruslana een experimentele muziekopleiding en zingt ze in bands. In 1995 studeert ze af aan het conservatorium als pianist en dirigent.

In 1996 vertegenwoordigt Ruslana Oekraïne op de internationale zangwedstrijd Slavianski Bazaar. Met het nummer Oj Letily Dyki Husi weet zij de wedstrijd te winnen. In 1998 brengt Ruslana haar eerste album uit, genaamd Myt Vesny - Dzvinkyi Viter. In juni 2003 brengt ze het album Dyki Tantsi (Wild Dances) uit.

Selectie

De Oekraïense omroep NTU kiest hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2004 intern. Iedereen kan liedjes insturen. Een selectiecommissie kiest uiteindelijk Ruslana met Wild Dances als inzending.

Nummer

In Wild Dances zingt de zangeres dat zij aanbeden wil worden. Het nummer is geschreven en gecomponeerd door Ruslana zelf. Wild Dances is door Ruslana ook in het Oekraïens uitgebracht als Dyki Tantsi.

Optreden