Ruud de Wild: ‘SBS 6-show levert popsensatie op’

Ruud de Wild: ‘SBS 6-show levert popsensatie op’

Geschreven door Pieter Jongsma

Ruud de Wild heeft er geen twijfel over: de slecht bekeken tv-show The Next Pop Talent van SBS 6 gaat een popsensatie opleveren. Dat zegt het jurylid in TROS Kompas. Volgens De Wild kan het land rekening houden met een nieuwe ster. “Die kans acht ik groot. Tijdens de voorronden heb ik al de nodige zangers en zangeressen gezien met enorm veel potentie. En denk nou niet dat dit vooral mensen zijn die we eerder in idols, The Voice of andere talentenjachten hebben gezien“, zegt hij.

Het tegenovergestelde is waar. “Er hebben zich veel kandidaten opgegeven die nog nooit aan een ander programma hebben meegedaan; er staat behoorlijk wat vers talent op het podium.”

Potentiële winnaars moeten wel hun best doen bij De Wild, want hij zegt niet snel onder de indruk te zijn. “Nee. Bij mij moet een kandidaat echt zijn best doen om punten te verdienen. En met geslijm of zielige verhalen hoeven ze niet aan te komen.”

Als iemand vooraf een zielig verhaal vertelt waarom hij of zij door zou moeten naar de volgende ronde, werkt dat bij mij averechts: juist de mensen met het meeste leed houden vaak hun mond.

The Next Pop Talent is vanavond om 19.55 uur te zien op SBS 6.

© Mediacourant