Teya & Salena - Oostenrijk
Bron: EBU

Teya & Salena - Oostenrijk

Biografie

Het Oostenrijkse duo Teya & Salena bestaat uit Teodora Špirić en Selina-Maria Edbauer. In 2019 wil Selina-Maria al als solo-artiest voor Oostenrijk naar het Songfestival met Behind The Waterfall, maar het is Pænda die met haar nummer Limits intern wordt gekozen als inzending. In 2020 doet Teodora een poging met Judgement Day, maar de Oostenrijkse omroep ORF kiest intern voor Vincent Bueno.

In 2021 leren Teodora en Selina-Maria elkaar kennen. Ze doen afzonderlijk van elkaar mee aan de Oostenrijkse talentenjacht Starmania. Selina-Maria schopt het tot de halve finale en Teodora tot de finale. Tijdens een schrijverskamp in Tsjechië maken zij een nummer dat zij besluiten in te zenden voor de interne selectie van ORF om de Oostenrijkse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2023 te kiezen.

Selectie

De Oostenrijkse publieke omroep ORF kiest hun inzending voor 2023 wederom intern. Artiesten en tekstschrijvers kunnen zich met een nummer melden bij ORF. In november 2022 melden Oostenrijkse media dat er vijftien artiesten zijn geselecteerd. Op 31 januari 2023 maakte ORF bekend dat via hun interne selectie het duo Teya & Salena is uitgekozen om Oostenrijk te vertegenwoordigen in Liverpool.

Nummer

Het duo Teya & Salena vertegenwoordigt Oostenrijk in het Verenigd Koninkrijk met het Engelstalige nummer Who The Hell Is Edgar? Het nummer gaat over de Amerikaanse schrijver, dichter en literair criticus Edgar Allan Poe. De geest van Poe zou in het lichaam van de zangeres zitten, waardoor zij zo goed kan schrijven.

Videoclip