Vincent Bueno - Oostenrijk
Bron: EBU / David Yang

Vincent Bueno - Oostenrijk

Biografie

Vincent Bueno wordt op 10 december 1985 geboren in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Oostenrijk maakt in 2008 voor de eerste keer kennis met de singer-songwriter van Filipijnse afkomst, die voluit Vincent Mendoza Bueno heet, als hij de eenmalige muziekwedstrijd Musical! Die Show van de Oostenrijkse publieke televisieomroep ORF weet te winnen.

In 2010 vertrekt Vincent naar de Filipijnen. Op 29 augustus 2010 debuteert de singer-songwriter op de Filippijnse televisie in het programma All-Star Sunday Afternoon Party, waarin hij wordt aangekondigd als de ‘Pinoy Champ Austrian Singer’. Ook tekent hij een contract bij Star Records. In september 2010 keert Vincent even terug naar Oostenrijk om een aantal lopende zaken af te ronden, maar in januari 2011 vertrekt hij weer naar de Filippijnen.

Selectie

Op 12 december 2019 maakt de Oostenrijkse omroep ORF bekend dat zij intern hebben besloten om Vincent Bueno met het nummer Alive in 2020 naar het Songfestival in Rotterdam te sturen. Als het Songfestival vanwege de uitbraak van het coronavirus wordt gecanceld, besluit ORF dat Vincent in 2021 alsnog voor Oostenrijk naar het Songfestival mag.

Nummer

De opvolger van het nummer Alive is Amen. "Op het eerste gezicht is het een ​​dramatisch relatieverhaal, maar voor mij gaat het vooral om die innerlijke strijd met je eigen sterke en zwakke punten, die leidt naar een mooie toekomst", zegt Vincent Bueno over zijn nieuwe nummer voor het Eurovisie Songfestival.

Videoclip