LUM!X & Pia Maria - Oostenrijk
Bron: EBU

LUM!X & Pia Maria - Oostenrijk

Biografie

Dj LUM!X wordt geboren in 2002 in Rohrbach-Berg, Oostenrijk. Op 11-jarige leeftijd begint LUM!X, de artiestennaam van Luca Michlmayr, met het produceren van muziek. In eigen beheer brengt hij muziek uit op YouTube en SoundCloud. Het Zweedse platenlabel Bounce United ontdekt LUM!X en biedt hem een platencontract aan. In mei 2018 brengt hij zijn debuutsingle Underground uit.

In 2019 scoort LUM!X samen met de Italiaanse dj Gabry Ponte een grote hit met het nummer Monster. De single wordt in Duitsland meer dan 400.000 keer verkocht. Ook staat Monster meer dan 70 weken in de Duitse hitlijsten. In 2022 vertegenwoordigt LUM!X zijn vaderland op het Eurovisie Songfestival 2022. Dat doet hij samen met singer-songwriter Pia Maria uit het Oostenrijkse Tirol.

Selectie

De Oostenrijkse publieke omroep ORF kiest hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2022 intern. Op maandag 7 februari 2022 lekt uit dat de omroep zou hebben gekozen voor dj LUM!X en singer-songwriter Pia Maria als inzending. Een dag later, op dinsdag 8 februari, bevestigt ORF dat zij LUM!X en Pia Maria hebben geselecteerd om Oostenrijk te vertegenwoordigen in Turijn, Italië.

Nummer

LUM!X en Pia Maria vertegenwoordigen Oostenrijk met het nummer heet Halo.

Videoclip