Dana International (Israël) - 1998
Bron: YouTube

Dana International (Israël) - 1998

Biografie

Dana International wordt geboren op 2 februari 1972 in Tel Aviv, Israël. Dana International, de artiestennaam van Sharon Cohen, wordt geboren als Yaron Cohen, maar al op jonge leeftijd identificeert Dana International zichzelf als vrouw. Op 13-jarige leeftijd komt Cohen uit de kast als transgender.

In 1993 ondergaat Dana een geslachtsoperatie. Hetzelfde jaar brengt ze haar debuutalbum Dana International uit. In 1994 volgt haar tweede album, genaamd Umpatampa. Een jaar later, in 1995, wil Dana voor Israël naar het Eurovisie Songfestival, maar in de nationale voorronde eindigt ze als tweede.

Selectie

De Israëlische publieke omroep IBA kiest in 1998 intern Dana International met het nummer Diva als inzendingen voor het Eurovisie Songfestival, dat plaatsvindt in Birmingham in het Verenigd Koninkrijk.

Nummer

Diva is een ode aan machtige vrouwen uit de geschiedenis en mythologie, zoals de Romeinse godin Victoria, de Griekse godin Aphrodite én Cleopatra, koningin van het oude Egypte en de Romeinse godin van de liefde. Het Hebreeuwstalige lied is geschreven door Yoav Gina en gecomponeerd door Tzvika Pick.

Optreden