Dana (Ierland) - 1970
Bron: YouTube

Dana (Ierland) - 1970

Biografie

Dana wordt geboren op 30 augustus 1951 in Londen, Engeland. Dana, die voluit Dana Rosemary Scallon heet, wordt geboren als Rosemary Brown als een van zeven kinderen. Op 6-jarige leeftijd wint ze haar eerste talentenjacht. Ze krijgt de bijnaam Dana, Iers voor brutaal, omdat zij Judo beoefent.

Vlak voordat ze 16 jaar wordt, tekent Dana een platencontract bij Rex Records, een label van de Britse platenmaatschappij Decca Records. In 1969 doet ze mee aan de Ierse voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Ze bereikt de finale, maar hierin eindigt ze als tweede achter de Ierse zangeres Muriel Day.

Selectie

Na haar tweede plaats in 1969, wordt Dana gevraagd om in 1970 een nieuwe poging te wagen. Op 1 maart vindt de nationale finale plaats, drie weken later dan gepland door een staking van technici bij de Ierse omroep. Acht acts nemen het tegen elkaar op. Tien regionale jury’s kiezen de winnaar. Dana krijgt de meeste punten, waardoor zij Ierland mag vertegenwoordigen op het Songfestival van 1970 in Amsterdam.

Nummer

All Kinds Of Everything is een liefdesliedje, waarin dingen worden opgesomd die worden geassocieerd met een geliefde. Het nummer is geschreven en gecomponeerd door Derry Lindsay en Jackie Smith, die in 1969 besloten om samen een lied te schrijven om in te zenden voor het Ierse nationale Songfestival.

Optreden