Milk & Honey (Israël) - 1979
Bron: YouTube

Milk & Honey (Israël) - 1979

Biografie

De Israëlische popgroep Milk & Honey bestaat uit Gali Atari, Reuven Gvirtz, Shmulik Bilu en Yehuda Tamir. De groep wordt in 1978 opgericht door producer Shlomo Zach en componist Kobi Oshrat. Oshrat stuurt Hallelujah in voor de Israëlische voorronde voor het Songfestival, maar de band Hakol Over Habibi wil niet met Hallelujah meedoen. Samen met Zach besluit hij de groep Milk & Honey op te zetten.

Selectie

Na de overwinning van Israël in 1978 door Izhar Cohen & The Alphabeta houdt de Israëlische publieke omroep IBA vast aan hun nationale voorronde Israel Song Festival. Op 27 januari 1979 wordt de tweede editie van Israel Song Festival georganiseerd, waarin twaalf acts het tegen elkaar opnemen.

De televisieshow vindt plaats in het International Convention Centre, waar op 31 maart 1979 ook het Eurovisie Songfestival wordt georganiseerd. Milk & Honey krijgt met het nummer Hallelujah van de regionale jury’s 63 punten en wordt met twee punten verschil van zanger Svika Pick uitgeroepen tot winnaar.

Nummer

Hallelujah gaat over Psalm 148, waarin wordt opgeroepen om ‘Hallelujah’ te zingen om de Heer te prijzen. Het lied Hallelujah gaat ook over de Bijbelse hoop dat de hele wereld God zal prijzen. Het nummer is geschreven door Shimrit Orr en gecomponeerd door Kobi Oshrat, mede-oprichter van Milk & Honey.

Optreden