Carola (Zweden) - 1991
Bron: YouTube

Carola (Zweden) - 1991

Biografie

Carola wordt geboren op 8 september 1966 in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Carola, die voluit Carola Häggkvist heet, begint op 8-jarige leeftijd met optreden. In 1981 ontmoet Carola de Zweedse muziekpromotor Bert Karlsson. Hij biedt haar de mogelijkheid om in 1982 mee te doen aan de Zweedse preselectie Melodifestivalen voor het Eurovisie Songfestival, maar dit aanbod slaat Carola af.

Een jaar later doet Carola alsnog mee aan Melodifestivalen. Met het lied Främling wint Carola de Zweedse voorronde. In München (West-Duitsland) eindigt ze op de derde plaats. Främling groeit uit tot een grote hit. Ze brengt ook een Nederlandstalige versie uit, genaamd Je Ogen Hebben Geen Geheimen Meer.

Selectie

Voor de 30ste keer gebruikt de Zweedse omroep SVT in 1991 de tv-show Melodifestivalen om hun inzending voor het Eurovisie Songfestival te kiezen. Er worden 1.323 nummers ingezonden. Op 31 maart 1991 nemen tien acts het tegen elkaar op. Elf regionale jury’s bepalen de winnaar. Uiteindelijk wordt Carola met 78 punten voor de tweede keer uitgeroepen tot winnaar. Towe Jaarnek eindigt als tweede.

Nummer

Carola vertegenwoordigt Zweden in 1991 met het nummer Fångad Av En Stormvind. Het nummer is geschreven en gecomponeerd door Stephan Berg. Carola heeft Fångad Av En Stormvind ook in het Engels uitgebracht onder de naam Captured By A Lovestorm. De Engelse tekst is geschreven door Richard Hampton.

Optreden