Vanavond op tv: Kijkje achter de schermen bij organisatie Songfestival
Bron: EBU

Vanavond op tv: Kijkje achter de schermen bij organisatie Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

De documentaire Operatie Songfestival geeft vanavond, aan de vooravond van de finale, een uniek kijkje achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival. Als je het Songfestival wint, moet je het evenement zelf organiseren. Operatie Songfestival volgt de organisatie in aanloop naar de drie liveshows.

In de documentaire Operatie Songfestival worden de producenten, presentatoren en het creatieve team van het Nederlandse Songfestival achter de schermen gevolgd om antwoord te krijgen op de vraag wat er allemaal bij komt kijken bij het produceren van de grootste entertainmentshow op aarde.

Jubileumshow Songfestival

Het 25-jarig bestaan van het Eurovisie Songfestival werd in 1981 gevierd met een speciale televisieshow vanuit Oslo, Noorwegen. Verschillende oud-winnaars brachten in het programma hun winnende Songfestival-nummer nog een keer ten gehore. Zij werden begeleid door het Noors Radio Orkest.

De tv-show wordt vanmiddag door AVROTROS herhaalt op NPO 1. Ook de Nederlandse Songfestival-winnaars Lenny Kuhr (1969) en Teach-In (1975) treden op in het programma, net als onder meer Sandie Shaw (1967), Milk & Honey (1979), Brotherhood of Man (1976) en ‘Mr. Eurovision’ Johnny Logan (1980).

Operatie Songfestival is vanavond om 20:30 uur te zien op NPO 2. Vanmiddag om 16:00 uur herhaalt AVROTROS de tv-show 25 Jaar Eurovisie Songfestival uit 1981, te zien op NPO 1.