Netta hoopt op Jeruzalem als gaststad Songfestival

Netta hoopt op Jeruzalem als gaststad Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Songfestival-winnares Netta hoopt dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar zal plaatsvinden in Jeruzalem, in plaats van in Tel Aviv. Dat heeft Netta gezegd in Attitude Magazine. “Ik hoop van wel. Israël is een religieus land en Jeruzalem heeft indrukwekkende religieuze roots”, zegt de zangeres.

Volgens Netta is het voor Israël erg goed om het ‘liberale evenement’ te organiseren. “Dat zou echt een statement zijn”, vervolgt de zangeres. Toch heeft ze er geen problemen mee als er voor het Songfestival voor Tel Aviv wordt gekozen. “Dat is zo'n ontzettend LHBT-vriendelijke stad”, zegt ze.

Vanwege het oplaaiende conflict in de Gazastrook zouden diverse landen hebben gedreigd met een boycot van het Eurovisie Songfestival 2019 in Israël. Onder meer IJsland, Ierland en Zweden zouden twijfelen over hun deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2019 vanwege het oplaaiende conflict.

Er werd zelfs gespeculeerd dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar zelfs helemaal niet in Israël, maar in Oostenrijk georganiseerd gaat worden. De European Broadcasting Union (EBU) heeft vorige maand laten weten dat zij in september 2018 de gaststad en de data van het Songfestival bekendmaken.

Foto: Eurovision