Séverine (Monaco) - 1971
Bron: YouTube

Séverine (Monaco) - 1971

Biografie

Séverine wordt op 10 oktober 1948 geboren als Josiane Grizeau in de Franse hoofdstad Parijs. Séverine begint haar muziekcarrière in 1967 onder de artiestennaam Celine. In 1971 doet zij voor Monaco mee aan het Songfestival. In 1975 en 1982 wil zij opnieuw naar het Songfestival. Ze doet mee aan de Duitse voorronde, maar beide keren slaagt zij er niet in om de nationale finale te winnen.

Selectie

De Monegaskische televisiezender TMC vraagt Séverine in 1971 om Monaco te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Dublin, Ierland. Séverine is nog nooit in Monaco geweest, maar desondanks reist zij namens het land af naar Ierland om met het door de zender intern gekozen nummer Un Banc, Un Arbre, Une Rue deel te nemen aan de zestiende editie van het Eurovisie Songfestival.

Nummer

Un Banc, Un Arbre, Une Rue is een klassieke Franse ballad. Het lied, geschreven door Jean-Pierre Bourtayre en Yves Dessca, gaat over het najagen van je dromen. Séverine brengt Un Banc, Un Arbre, Une Rue ook uit in het Engels (Chance In Time), het Duits (Mach Die Augen Zu) en het Italiaans (Il Posto).

Optreden