UEFA Champions League playoffs vanaf dinsdag live bij SBS6

UEFA Champions League playoffs vanaf dinsdag live bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma

Welke clubs zich nog aansluiten in de poulefase van de UEFA Champions League, wordt op 18, 19, 25 en 26 augustus bepaald in de UEFA Champions League Playoffs.

SBS6 zendt elke avond een wedstrijd live uit, te beginnen met Manchester United - Club Brugge.

Met coach Louis van Gaal (eerder coach van het Nederlands elftal, Bayern München, FC Barcelona, Ajax en AZ), Memphis Depay (Nederlands elftal en PSV) en Daley Blind (Nederlands elftal en Ajax), is de Nederlandse invloed groot bij Manchester United, dat ook sterren als Wayne Rooney en Bastian Schweinsteiger in de selectie heeft. In het 75.000 toeschouwers tellende Old Trafford ontvangen zij op dinsdag 18 augustus Club Brugge, dat eveneens een aantal Nederlanders meebrengt: Ruud Vormer (Feyenoord, AZ en Roda JC) en Stefano Denswil (Ajax). Coach Michel Preud'homme is hier nog bekend van zijn tijd bij FC Twente.

Het commentaar bij deze live uitgezonden wedstrijd komt van Ronald van der Geer. Jan Joost van Gangelen presenteert de uitzending en in de studio wordt hij voor de wedstrijdanalyse bijgestaan door Ruud Gullit en Ronald de Boer. Na Manchester United - Club Brugge volgt een ruime samenvatting van Lazio – Bayer Leverkussen.

De volgende dag ontvangt Valencia rivaal AS Monaco in hun 55.000 toeschouwers tellende Estadio Mestalla. De nummer 4 van Spanje van het seizoen 2014/2015 treft hiermee de nummer 3 van de Franse Ligue 1. Beide clubs wisten sinds 2000 de finale van de UEFA Champions League te bereiken maar gingen nooit met de 'cup met de grote oren' naar huis.

Bij deze wedstrijd wordt het commentaar verzorgd door Leo Oldenburger. Toine van Peperstraten presenteert de voetbalavond vanuit de studio, Ruud Gullit en Ronald Waterreus schuiven als analytici aan. Celtic - Malmö is na de livewedstrijd te zien als uitgebreide samenvatting.

Na de playoffs gaat de poulefase van de UEFA Champions League op 15 september van start. De finale van dit seizoen wordt uiteindelijk op 28 mei gespeeld in het legendarische San Siro-stadion in Milaan.

Champions League Playoffs
Dinsdag 18 augustus vanaf 20.00 uur met Manchester United - Club Brugge
Woensdag 19 augustus vanaf 20.00 uur met Valencia - AS Monaco