Jacqueline Boyer (Frankrijk) - 1960
Bron: YouTube

Jacqueline Boyer (Frankrijk) - 1960

Biografie

Jacqueline Boyer wordt geboren op 23 april 1941 in Parijs, Frankrijk. Jacqueline komt uit een muzikaal gezin. Haar moeder is de beroemde chansonnière Lucienne Boyer en haar vader is zanger Jacques Pills, die in 1959 voor Monaco meedoet aan het Eurovisie Songfestival. Ze gaat als kind regelmatig mee naar optredens van haar ouders en treedt ook een paar keer op in recitals van haar moeder.

Selectie

De Franse omroep RTF krijgt 38 nummers ingezonden. Tijdens de interne selectie vertolkt Marcel Amont het nummer Tom Pillibi voor de jury. De jury vindt Tom Pillibi het beste nummer, maar wil dat een jonge artiest het nummer gaat vertolken op het Eurovisie Songfestival. De RTF kiest intern dat Jacqueline Boyer met het nummer Tom Pillibi voor Frankrijk naar het Songfestival in het Verenigd Koninkrijk mag.

Nummer

Het lied Tom Pillibi gaat over de minnaar van de zangeres. Ze bezingt eerst dat hij twee kastelen en meerdere schepen bezit en dat de vrouwen voor hem in de rij staan. Daarna bekend ze dat hij een leugenaar is en er niets van waar is wat ze eerder over hem zei, maar dat ze ondanks de leugens van hem houd.

Optreden