Frida Boccara † (Frankrijk) - 1969
Bron: YouTube

Frida Boccara † (Frankrijk) - 1969

Biografie

Frida Boccara wordt geboren op 29 oktober 1940 in Casablanca, Marokko. Frida komt uit een muzikaal gezin. Haar broer Jean-Michel Braque en haar zus Lina Boccara maken ook muziek. Met zijn drieën besluiten ze Casablanca te verlaten en naar Parijs te vertrekken, om daar een muziekopleiding te volgen.

In 1961 brengt Frida de single Cherbourg Avait Raison uit, dat een grote hit wordt in Frankrijk. Drie jaar later, in 1964, wil Frida voor Frankrijk naar het Eurovisie Songfestival. Ze stuurt het nummer Autrefois in naar de Franse selectiecommissie, maar zonder succes. Intern wordt zangeres Rachel gekozen.

Selectie

Frida doet in 1969 een nieuwe poging. De zangeres stuurt het nummer Un Jour, Un Enfant in naar de Franse selectiecommissie en wordt door de Franse publieke omroep ORTF intern gekozen als inzending.

Nummer

In het Franstalige nummer Un Jour, Un Enfant beschrijft de zangeres de wonderen van de wereld vanuit de ogen van een kind. Het lied is geschreven door Eddy Marnay en gecomponeerd door Emil Stern. Frida Boccara heeft Un Jour, Un Enfant ook uitgebracht in het Engels, Duits, Spaans en Italiaans.

Optreden