Frank Renout nieuwe NOS-correspondent in Frankrijk

Frank Renout nieuwe NOS-correspondent in Frankrijk

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Frank Renout is vanaf 1 oktober de nieuwe NOS-correspondent in Frankrijk. Hij volgt Ron Linker op, die deze zomer stopte als journalist. Frank Renout werkte al langere tijd als freelancer voor de NOS en was daarnaast correspondent voor het Algemeen Dagblad, de VRT en De Standaard.

Frank Renout vervulde samen met Ron Linker de afgelopen jaren tijdens de terroristische aanslagen in Frankrijk een prominente rol in de verslaggeving van de NOS. Sinds 2004 werkt hij in Parijs als correspondent. Daarvoor was hij redacteur en verslaggever voor de Wereldomroep en het AD.

“Frankrijk staat door de recente terreuraanslagen wereldwijd in de spotlights. En in dat gespannen klimaat worden hier volgend jaar ook nog presidentsverkiezingen gehouden. Het is een eer om van die belangrijke en ingrijpende gebeurtenissen verslag te kunnen doen voor de NOS”, aldus Renout.

Dick Jansen, chef buitenland NOS Nieuws, is blij met Frank Renout als nieuwe NOS-correspondent in Frankrijk. “We zijn erg blij dat Frank nu ons eerste gezicht in Frankrijk is. Gelet op alle nieuwsontwikkelingen verdient het land een correspondent met zijn kennis en ervaring”, zegt Jansen.

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/nos-journaal