Sandie Shaw (Verenigd Koninkrijk) - 1967
Bron: YouTube

Sandie Shaw (Verenigd Koninkrijk) - 1967

Biografie

Sandie Shaw wordt geboren op 26 februari 1947 in Dagenham, Engeland. In 1964 wordt Sandie ontdekt door de Britse zanger Adam Faith. Enkele weken later tekent ze haar eerste platencontract en brengt ze haar debuutsingle As long as you are happy baby uit. Haar tweede single Always something there to remind me is een grote hit. Er volgen nog meer succesvolle nummers. Deze worden ook uitgebracht in het Frans, Italiaans, Duits en Spaans, waardoor zij bekendheid vergaard in Europa.

Selectie

De Britse omroep BBC vraagt Sandie Shaw om het Verenigd Koninkrijk te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival van 1967 in Oostenrijk. In The Rolf Harris Show van de Australische muzikant en schilder Rolf Harris zingt Sandie vijf nummers, waarna het publiek mag bepalen met welk lied Sandie naar Oostenrijk zal afreizen. Zij kiezen Puppet On A String, een nummer waar Sandie een hekel aan heeft.

Nummer

In het nummer Puppet On A String vraagt de zangeres zich af of haar geliefde op een dag tegen haar zal zeggen dat hij om haar geeft. Als hij zegt dat hij zielsveel van haar houdt, zal zij zijn marionet zijn. Het nummer is geschreven door Bill Martin en Phil Coulter en gecomponeerd door Ken Woodman.

Optreden