Lulu (Verenigd Koninkrijk) - 1969
Bron: YouTube

Lulu (Verenigd Koninkrijk) - 1969

Biografie

Lulu wordt geboren op 3 november 1948 in Lennoxtown, Schotland. Lulu, die eigenlijk Marie McDonald McLaughlin Lawrie heet, scoort in 1964 op 15-jarige leeftijd met haar muziekgroep Lulu & The Luvvers haar eerste hit met een cover van Shout van de Amerikaanse R&B- en soulgroep The Isley Brothers.

In 1967 speelt Lulu de vrouwelijke hoofdrol in de Britse film To Sir, With Love en zingt de gelijknamige titelsong. Met het nummer To Sir, With Love bereikt Lulu in de Verenigde Staten de eerste plaats in de hitlijst de Billboard Hot 100. Het lied wordt in de Verenigde Staten tevens de bestverkochte single van 1967.

Selectie

De Britse omroep BBC kiest intern Lulu als inzending voor het Eurovisie Songfestival. Op 22 februari 1969 wordt A Song For Europe georganiseerd, waarin het nummer wordt gekozen waarmee Lulu mee zal doen. Lulu zingt zes nummers: Are You Ready For Love, Bet Yer, Boom Bang-a-Bang, Can’t Go On (Living Without You), Come September en March. Met 56.476 punten wordt Boom Bang-a-Bang gekozen als inzending.

Nummer

Het nummer Boom Bang-a-Bang gaat over de gevoelens die de zangeres heeft voor haar geliefde. De zangeres zingt dat haar hart ‘boom bang-a-bang’ gaat als haar geliefde in haar buurt is. De inzending van het Verenigd Koninkrijk is geschreven door Peter Warne en gecomponeerd door Alan Moorhouse.

Optreden