Favoriet Frans voor Zweden naar Songfestival

Favoriet Frans voor Zweden naar Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

De Zweedse zanger Frans heeft zaterdagavond Melodifestivalen, de nationale voorronde van Zweden voor het Eurovisie Songfestival, gewonnen. Frans mag dit jaar Zweden met zijn nummer If I Were Sorry vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Na een wekenlange voorronde heeft Zweden gekozen dat Frans hun mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, dat door de winst van de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw met Heroes op het Eurovisie Songfestival 2015 in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen ook in Zweden plaatsvindt.

Frans nam het zaterdag in de finale van Melodifestivalen op tegen Panetoz, Lisa Ajax, David Lindgren, SaRaha, Oscar Zia, Ace Wilder, Robin Bengtsson, Molly Sandén, Boris René, Wiktoria en Samir & Viktor. Frans was bij de bookmakers de grote favoriet van de Zweedse nationale voorronde.

Niet alleen stond Frans op de eerste plaats bij de bookmakers voor Melodifestivalen, ook denken de bookmakers dat Frans het Eurovisie Songfestival 2016 gaat winnen. Frans neemt het onder andere op tegen de Nederlandse inzending Douwe Bob, die bij de bookmakers momenteel 24ste staat.