Oekraïne de favoriet bij bookmakers voor Eurovisie Songfestival 2023
Bron: EBU

Oekraïne de favoriet bij bookmakers voor Eurovisie Songfestival 2023

Geschreven door Redactie

Het duurt nog een halfjaar, maar de bookmakers van online casino’s hebben Oekraïne al als favoriet aangewezen om het Eurovisie Songfestival 2023 te winnen. Bij de bookmakers krijg je drie keer je inzet terug als Oekraïne daadwerkelijk weet te winnen in mei.

De Oekraïners hebben in 2022 natuurlijk ook het Songfestival gewonnen, volgens de bookies gaan zij in 2023 voor het tweede jaar op rij winnen. Dit jaar won Oekraïne in Turijn, volgend jaar moet het op Engelse bodem gaan gebeuren in Liverpool.

De kansen van Nederland worden helaas niet hoog ingeschat door de wedkantoren. Mia & Dion staan namelijk nog net in de top 15 als het gaat om kanshebbers voor de eindzege. Je krijgt dan wel een mooi bedrag als je op Nederland durft in te zetten. Bij winst van Mia & Don voor Nederland krijg je namelijk maar liefst 41 keer je inzet terug.

Maar hoe betrouwbaar zijn deze voorspellingen van de bookmakers nou? Komen deze voorspellingen ook uit? Als we terugkijken naar de laatste jaren zie je dat de bookmakers wel vaak in de buurt zitten.

Vooral tijdens het afgelopen Songfestival zaten de wedkantoren helemaal goed met hun voorspelling dat Oekraïne de winst binnen zou slepen. Op een gegeven moment kreeg je nog maar slechts 1.23 keer je inzet terug als je - het met Rusland in oorlog zijnde - Oekraïne voorspelde als winnaar. Zweden werd echter getipt als dé nummer 2. De Zweden werden echter vierde.

De Nederlandse S10 met haar nummer De Diepte werd aangemerkt als nummer 11 en niet geheel toevallig eindigde S10 ook op nummer 11 tijdens het Eurovisie Songfestival in 2022.