België favoriet bij Nederlanders, Zweden bij vakjury

België favoriet bij Nederlanders, Zweden bij vakjury

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Belgische inzending Loïc Nottet was de grote favoriet bij de Nederlandse tv-kijkers. Onze zuiderburen kregen tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen 12 punten. Als het aan de Nederlandse vakjury had geleden waren de 12 punten naar Zweden gegaan, dat heeft het Songfestival vandaag bekend gemaakt.

Nederland gaf tijdens de finale 10 punten aan de Zweedse inzending Måns Zelmerlöw. De vakjury, bestaande uit Do, Gijs Staverman, Carolina Dijkhuizen, Maurice Wijnen en Florent Luyckx, vond Zweden het beste. Bij de Nederlandse tv-kijkers staat Zweden op de derde plaats.

België staat bij de Nederlandse vakjury op de derde plaats. Op de tweede plaats staat bij de vakjury Australië. Bij de Nederlandse tv-kijkers staat Australië op de vierde plaats. Op de vierde en vijfde plaats heeft de vakjury Rusland en Italië geplaats.

Rusland is in de top 5 van de Nederlandse tv-kijkers niet terug te vinden. Op de tweede plaats staat bij de Nederlanders de Italiaanse inzending Il Volo. De vijfde plaats is bij de Nederlandse tv-kijkers voor Armenië. Door de combinatie van de tv-kijkers en de vakjury kreeg België uiteindelijk 12 punten.

De 10 punten gingen naar Zweden, Australië kreeg 8 punten, 7 punten gingen naar Italië, Rusland kreeg van ons 6 punten, de 5 punten gingen naar Israël, Estland kreeg 4 punten, 3 punten gingen naar Noorwegen, Letland kreeg van ons 2 punten en Servië kreeg 1 punt van Nederland.

Lees ook: 'Zweden wint Eurovisie Songfestival 2015'

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival