Lord of the Lost - Duitsland
Bron: NDR / VDPictures

Lord of the Lost - Duitsland

Biografie

De Duitse metalband Lord of the Lost bestaat uit Chris Harms, Class Grenayde, Gared Dirge, Niklas Kahl en Pi Stoffers. Chris Harms begint in 2007 aan een soloproject onder de naam Lord. Terwijl hij bezig is met het maken van muziek, beseft hij dat hij een volledige band nodig heeft voor live-optredens.

Chris verzamelt andere muzikanten om een band te vormen. Hij hernoemt het project naar Lord of the Lost, om verwarring te voorkomen met de Finse Songfestival-winnaar Lordi (2006). In 2009 brengt Lord of the Lost hun debuutsingle Dry The Rain uit. Een jaar later verschijnt het debuutalbum Fears.

Selectie

De Duitse omroepen ARD en NDR organiseren gezamenlijk Unser Lied Für Liverpool om de Duitse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2023 te kiezen. Tussen 9 november 2022 en 28 november 2022 kunnen artiesten en componisten zich inschrijven. Omroepen ARD en NDR ontvangen 548 aanmeldingen.

Na drie fases in het selectieproces blijven er acht acts over. Er vindt ook een wedstrijd plaats via de app TikTok, waarmee een negende finalist wordt gekozen. Op 3 maart 2023 nemen de finalisten het tegen elkaar op. Lord of the Los krijgt in totaal van de vakjury en het publiek de meeste stemmen en wint.

Nummer

Lord of the Los vertegenwoordigt Duitsland in Liverpool met het donkere rocknummer Blood & Glitter. Het lied gaat over de verschillende kenmerken en kwaliteiten die een persoon bezit, die een persoon maken tot wie die is. Blood & Glitter is afkomstig van het gelijknamige album van de band uit 2022.

Videoclip