'Wieder einmal' scoorde Duitsland slecht op Songfestival 2016

'Wieder einmal' scoorde Duitsland slecht op Songfestival 2016

Geschreven door Sebastiaan Boers

In Duitsland is het nieuws rondom Jamie-Lee hard aangekomen. De Duitse zender ARD is toch voorzichtig positief. 'Ondanks de goede performance' is Duitsland wederom als laatste geëindigd in de finale van het Eurovisie Songfestival. Toch was Duitsland bijzonder tevreden met deze zangeres. Totdat de punten van de jury bekend gemaakt werden.

Slechts één punt kreeg Jamie-Lee van de vakjury. 'Wieder einmal' laat ZDF weten op haar website. Weer een keer als laatste eindigen is niet waarvoor Duitsland meedoet. Vorig jaar was het helemaal dramatisch. Toen kreeg Ann-Sophie geen enkel punt. Met nul punten stond Duitsland in 2015 ook al onderaan. 

De avond verliep niet heel goed voor Duitsland vervolgde ZDF. Dit nieuws moest wel gebracht worden. Ook één van Duitsland's grootste kranten bericht erover. 'Mit dem meistdiskurtierten Song auf ESC Last-Minute-Sieger und Deutschland wieder letzter' kopt Bild.

Duitsland is er wederom in geslaagd om eerste te worden, maar dan van onderen. Toch rekent Bild het niet af op Jamie-Lee. Het optreden was goed genoeg om punten te verdienen, maar helaas mocht dit niet zo zijn. Toch is Duitsland niet altijd zo slecht geweest.

In 2010 werd Duitsland eerste. Dit kwam door Lena Meyer-Landrut. Met het nummer Satellite wist zij in 2010 de meeste indruk te maken. Maar nu zes jaar later is het precies omgekeerd. Duitsland zal proberen om dit dieptepunt zo snel mogelijk te vergeten. Wie volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival gaat is nog niet bekend.