Voyager - Australië
Bron: EBU

Voyager - Australië

Biografie

De Australische band Voyager bestaat uit Alex Canion, Daniel Estrin, Mark Boeijen, Scott Kay en Simone Dow. Voyager wordt in 1999 opgericht door Adam Lovkis, Daniel Estrin en Mark Baker. In 2004 brengt de band hun debuutalbum Element V uit. De samenstelling van de groep verandert regelmatig.

In 2022 doet Voyager mee aan Australia Decides, de Australische voorronde voor het Eurovisie Songfestival. De band eindigt met hun nummer Dreamer op de tweede plaats. Sheldon Riley wint en mag met het nummer Not The Same voor Australië naar het Eurovisie Songfestival 2022 in Turijn, Italië.

Selectie

De Australische publieke televisiezender SBS kiest hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2023 in de Britse stad Liverpool intern. Voyager wordt na hun tweede plaats in Australia Decides 2022 intern aangesteld om Australië in 2023 te vertegenwoordigen op het Songfestival in het Verenigd Koninkrijk.

Nummer

Voyager vertegenwoordigt Australië met het nummer Promise. Het lied neemt de luisteraar mee in een emotioneel verhaal over avontuur en verlossing. De band zegt over het nummer: “Promise is gemaakt voor het Songfestival-podium en we vinden het allemaal één van onze beste nummers tot nu toe.”

Videoclip