Australië doet mee aan Eurovisie Songfestival 2015

Australië doet mee aan Eurovisie Songfestival 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Australië doet dit jaar mee aan het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Het niet-Europese land mag één keer meedoen aan het Songfestival, dat heeft de organisatie van het Eurovisie Songfestival besloten ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van het Songfestival.

Omdat de deelname van Australië eenmalig is, is Australië direct geplaatst voor de finale voor de 60ste editie van het Eurovisie Songfestival dat dit jaar in Wenen plaatsvind. Het land hoeft door de directe plaatsing voor de finale niet mee te doen aan de voorrondes in de halve finale.

De keuze is volgens European Broadcasting Union, de organisatie van het Songfestival, op Australië gevallen omdat het Songfestival in dat land zeer populair is. En ook omdat het Australische SBS lid is van de European Broadcasting Union.

Er wordt nog bekeken hoe het Australische publiek kan stemmen omdat het in het land namelijk ochtend is tijdens de finale van het Songfestival. De Australiërs mogen ook stemmen in de halve finales.

Mocht Australië het Songfestival in Wenen winnen dan zal het Songfestival niet in Australië plaatsvinden. De organisatie heeft besloten dat het Songfestival dan in een land in Europa wordt georganiseerd. Wel mag Australië dan nog een keer meedoen.

Wie Australië gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Wenen is nog niet bekend. Trijntje Oosterhuis vertegenwoordigd met het nummer ‘Walk along’ Nederland op het Eurovisie Songfestival 2015.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival