Marco Mengoni - Italië
Bron: EBU

Marco Mengoni - Italië

Biografie

Marco Mengoni wordt geboren op 25 december 1988 in Ronciglione, een gemeente in Italië. In 2009 doet Marco mee aan de Italiaanse versie van X Factor. Hij schopt het tot de finale en weet te winnen. Een jaar later doet hij mee aan Sanremo, de Italiaanse voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Hij wordt derde.

In 2013 doet Marco opnieuw mee aan Sanremo. Met het nummer L'essenziale weet hij de Italiaanse voorronde te winnen. Op het Songfestival in Malmö (Zweden) wordt hij zevende, de Deense Emmelie de Forest wint. L'essenziale wordt een kleine hit in Nederland. Het lied bereikt de 69ste plek in de Single Top 100.

Selectie

De Italiaanse publieke omroep RAI kiest hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2023 in de Britse stad Liverpool met de 73ste editie van de zangwedstrijd Sanremo. Marco Mengoni doet voor de derde keer mee. Marco weet met zijn Italiaanstalige nummer Due Vite op 11 februari 2023 de finale te winnen.

Nummer

Marco Mengoni vertegenwoordigt Italië met het nummer Due Vite, vertaald: ‘twee levens.’ Het lied gaat over hoe de levens van twee geliefden uit elkaar drijven na een relatiebreuk. De Italiaanstalige break-up song is door Marco zelf geschreven en gecomponeerd door David Petrella en David Simonette.

Videoclip