Albina & Familja Kelmendi - Albanië
Bron: Instagram

Albina & Familja Kelmendi - Albanië

Biografie

Albina Kelmendi wordt geboren op 27 januari 1998 in Peja in het huidige Kosovo. Albina studeert klarinet en piano aan een muziekschool in haar geboorteplaats. Ze begint met optreden met haar familie onder de naam Family Band. In 2014 doet ze mee aan The Voice of Albania, waarin ze tweede wordt.

Selectie

Via een open inschrijving kunnen artiesten en componisten een nummer indienen voor de Albanese voorronde Festivali i Këngës. De Albanese omroep Radio Televizioni Shqiptar (RTSH) selecteert 26 artiesten om deel te nemen aan de 61ste editie van Festivali i Këngës, waaronder Albina met vijf familieleden.

Na twee halve finales zijn er nog 21 artiesten over. Op 22 december 2022 vindt de finale plaats. Elsa Lila wint met het nummer Evita de jurystemming en Albina & Familja Kelmendi de publieksstemming, die doorslaggevend is. Albina mag Albanië daarom vertegenwoordigen op het Songfestival in Liverpool.

Nummer

Albina & Familja Kelmendi zullen Albanië vertegenwoordigen met het nummer Duje, dat in het Nederlands ‘Hou ervan’ betekent. Het lied is geschreven door Eriona Rushiti en gecomponeerd door Enis Mullaj.

Videoclip