Joker Out - Slovenië
Bron: YouTube

Joker Out - Slovenië

Biografie

De band Joker Out bestaat uit Bojan Cvjetićanin, Jan Peteh, Jure Maček, Kris Guštin en Nace Jordan. Joker Out wordt in mei 2016 opgericht nadat de band Apokalipsa, waar drie van de originele bandleden dan in zitten, uit elkaar valt. Zes maanden later brengen zij hun debuutsingle Kot Srce Ki Kri Poganja uit.

Selectie

De Sloveense omroep RTV Slovenija maakt op 8 december 2022 tijdens een persconferentie bekend dat zij geen nieuwe editie van hun nationale voorronde EMA zullen organiseren, omdat zij hun inzending voor 2023 al hebben gekozen. Intern is Joker Out aangesteld als inzending voor het Songfestival in Liverpool.

Tijdens de persconferentie onthullen de bandleden dat zij aanvankelijk van plan waren om mee te doen aan EMA, maar dat zij toen door RTV Slovenija werden gevraagd om zonder voorronde voor Slovenië naar het Verenigd Koninkrijk te gaan. Hun Songfestival-nummer is op het moment van de persconferentie ook al gekozen, alleen moet de tekst nog worden geschreven. Het lied wordt 4 februari 2023 gereleased.

Nummer

Joker Out vertegenwoordigt Slovenië in Liverpool met het nummer Carpe Diem. De titel betekent in het Nederlands: pluk de dag. Het lied moedigt iedereen aan om het beste te maken van het heden en je minder zorgen te maken over de toekomst. Het nummer is geschreven door frontman Bojan Cvjetićanin.

Videoclip