Mia Nicolai & Dion Cooper - Nederland
Bron: AVROTROS / Jasper Suyk

Mia Nicolai & Dion Cooper - Nederland

Biografie

Mia Nicolai & Dion Cooper vormen een gelegenheidsduo. In 2020 worden Mia en Dion door Songfestival-winnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield bij elkaar gebracht. Het viertal schrijft een lied voor het Eurovisie Songfestival 2023. De selectiecommissie kiest het duo unaniem als inzending.

Mia Nicolai wordt geboren in 1996 in hoofdstad Amsterdam. Al op jonge leeftijd is Mia met muziek bezig. Als ze drie jaar is begint ze met het volgen van lessen om viool en piano te leren spelen. Op latere leeftijd verhuist Mia naar Los Angeles, de Verenigde Staten. Op 16 oktober 2020 brengt ze haar debuutsingle Set Me Free uit. Het nummer gaat over de reizen die zij maakt en haar behoefte aan ultieme vrijheid.

Dion Cooper wordt geboren op 29 november 1993. Dion krijgt een muzikale opvoeding doordat zijn vader in zijn vrije tijd drummer is. Op 15-jarige leeftijd begint Dion met gitaarspelen. In 2015 doet Dion mee aan de talentenjacht The voice of Holland. Als onderdeel van het team van Ali B gaat hij door naar The Battles, maar verliest daarin van Brace. In 2021 brengt hij zijn eerste EP Too Young Too Dumb uit.

Selectie

AVROTROS start op 16 mei 2022 de zoektocht naar de inzending voor het Eurovisie Songfestival 2023 in Liverpool, het Verenigd Koninkrijk. Elke artiest kan een nummer onder de aandacht brengen bij de selectiecommissie. Op 1 november 2022 wordt in de radioshow Aan De Slag! van Bart Arens op NPO Radio 2 bekendgemaakt dat Mia Nicolai en Dion Cooper voor Nederland naar het Songfestival zullen gaan.

“De selectiecommissie was, unaniem, zeer te spreken over hun song waarin hun stemmen prachtig samenkomen”, zegt Eric van Stade, algemeen directeur van omroep AVROTROS en lid van de selectiecommissie. Mia en Dion zeggen in een persbericht op 1 november: “Het Songfestival is hét podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen.”

Nummer

Mia en Dion vertegenwoordigen Nederland met het nummer Burning Daylight. Het duo omschrijft het lied als ‘een ode aan vallen en opstaan.’ “Soms voelt het alsof we op een doodlopend spoor zitten, maar juist wanneer het oude niet werkt en je met je rug tegen de muur staat is daar de kans voor groei en iets nieuws. Neem afscheid van het oude leven waarin je je niet zo vrij voelt: goodbye old life”, zeggen Mia en Dion over hun Songfestival-nummer, waaraan Duncan Laurence heeft meegeschreven.

Videoclip