Lena (Duitsland) - 2010
Bron: YouTube

Lena (Duitsland) - 2010

Biografie

Lena wordt geboren op 23 mei 1991 in Hannover, Duitsland. Lena, die voluit Lena Meyer-Landrut heet, begint op 5-jarige leeftijd met dansen. In 2009 speelt Lena kleine rolletjes in tv-programma’s als Notruf en Richter Alexander Hold, waarin waargebeurde verhalen met acteurs worden gereconstrueerd.

Selectie

De Duitse omroep ARD en de commerciële tv-zender ProSieben organiseren in 2010 door heel Duitsland open audities om de inzending van Duitsland voor het Eurovisie Songfestival 2010 te vinden. Meer dan 4.500 mensen doen auditie. Er worden door ARD en ProSieben uiteindelijk 20 acts geselecteerd, die het vanaf 2 februari 2010 in de achtdelige televisieshow Unser Star Für Oslo tegen elkaar opnemen.

In de finale op 12 maart 2010 zijn alleen Lena en Jennifer Brown nog over. Beide zangeressen zingen drie liedjes, waarvan twee dezelfde liedjes en één voor hun speciaal geselecteerd nummer. In de eerste stemronde kiest het publiek het lied Satellite als Duitse inzending. In de tweede stemronde bepaald het publiek dat Lena Satellite zal gaan zingen op het Eurovisie Songfestival in Oslo, Noorwegen.

Nummer

Satellite gaat over onvoorwaardelijke liefde. Het nummer beschrijft de gedachten van een verliefde vrouw, die gefrustreerd is omdat ze wordt genegeerd door de persoon op wie zij verliefd is. Ze maakt zich mooi, maar hij ziet haar niet staan. Het lied is geschreven door de Amerikaanse Julie Frost en de Deen John Gordon.

Optreden