Eimear Quinn (Ierland) - 1996
Bron: YouTube

Eimear Quinn (Ierland) - 1996

Biografie

Eimear Quinn wordt geboren op 18 december 1972 in Dublin, Ierland. Op 4-jarige leeftijd begint Eimear met zingen in een koor. Tijdens haar muziekstudie aan de University of Ireland raakt ze geïnteresseerd in oude muziek. In 1995 wordt Eimear lid van het koor Anúna, waarmee ze twee albums uitbrengt.

Met Anúna treedt Eimear in hetzelfde jaar met Kerstmis op in de St. Patrick's Cathedral in Dublin. Songwriter Brendan Graham is één van de aanwezigen en is onder de indruk van Eimear. Hij vraagt haar om met zijn nummer The Voice mee te doen aan de Ierse voorronde voor het Eurovisie Songfestival.

Selectie

Op 3 maart 1996 organiseert de Ierse publieke omroep RTÉ hun nationale finale. Eimear Quinn doet met het nummer The Voice van songwriter Brendan Graham mee. Acht acts nemen het tegen elkaar op. Eimear is als vierde aan de beurt. De winnaar wordt gekozen door tien regionale jury’s. Eimear krijgt in totaal 105 punten, waarmee zij de wedstrijd wint. Dav McNamara eindigt met 84 punten op de tweede plaats.

Nummer

In het nummer The Voice doet de zangeres zich voor als ‘de stem’ die over de wereld waakt. De zangeres beschrijft de invloed die zij heeft op de elementen, vergelijkbaar met Moeder natuur. The Voice heeft invloeden van Keltische volksmuziek en bevat traditionele Ierse percussie, houtblazers en snaarinstrumenten.

Optreden